Monster panenky

Po dlouhém vzorování a testování je na světě nový typ panenky. Takové, která nadchne náctileté, u nichž se sice paleta barev povážlivě smrskává, ale které ještě úplně neopustily hravý svět kutění. Je to přesně pro ten záludně krátký čas mezi dětstvím a dospíváním. 

IMG_6753


Mám z monsterek velkou radost. Směle je mohu považovat za kolektivní dílo, neboť se na jeho vzniku v různých fázích podílelo více lidí. Hlavně můj domácí poradní návrhářský tým, bez něhož už se neobejdu. Šije-li člověk pro děti, je dobré se jich ptát. Za těmi staršími sice už tak často nechodím, i když speciálně s těmito monsteráckými panenkami mě zásobovaly svými nápady i osobním nasazením. Inu, trefa do černého.

IMG_6727


Závěrečné focení s dcerou bylo zábavné a zároveň poučné, dozvěděla jsem se, jak se používá rozjasňovač, že makeup vážně nanáším blbě a jsem úplná konzerva, co se týká očních linek. :)

IMG_6729

IMG_6718


Po technické stránce byly pro mne zvláště cenné poznatky dívek z dílny Krasohled, které monstrácké šití pořádně prubly. Jejich zásluhou jsem vychytala mnohé mouchy a rozhodla se k důležitému kroku: vložit do sady předešité ruce a nohy. Ohromně to malým i velkým švadlenám práci urychlí a nevezme počáteční nadšení, poněvadž ruce a nohy jsou drobnější, špatně by se začátečníkům šily a mně jde hlavně o to, aby si každý šití opravdu užil. Holky, ještě jednou děkuju!

monster šití3

 

Jak sada vypadá? V krabičce je poskládaný všechen materiál, který stačí k ušití jedné monster panenky. Látky s výšivkou, látky s ušitými končetinami, saténová šňůrka na copánky, bohatě řasená krajka na šaty, korálky na dozdobení, kovový přívěsek sovičky, krajková porta a také duté vlákno na vycpání celé hračky. Nechybí i filc k ušití kabelky, což je nápad od dívek z Krasohledu. Jo, holky vědí nejlíp, čím panenku zkrášlit.

IMG_6334

IMG_6338

monster panenka 1


Přípravy na samotné panenky jsou dost zdlouhavé, přestože mi mnoho kroků usnadňuje vyšívačka. V předchozím článku jsem ukázala, kolik je schovaných úkonů za jednou vyšívanou hračkou, které u tištěných panelů nebo běžné metráže vůbec neproběhnou. Můj způsob práce je založený více na umělecko-řemeslném zpracování textilu než na klasické velko/malovýrobě. Navíc čím jsem starší, tím víc rezonuji s myšlenkou SLOW FASHION a tenhle zdlouhavý výrobní způsob tomu vlastně dost nahrává. Nikdy nezvládnu ušít a vyšít tolik hraček, abych potěšila každou druhou domácnost :) A to platí i o těchto sadách. Takže když je uvidíte na pultu, neváhejte, bude mi totiž docela trvat, než zase doplním sklady :)

IMG_6535

IMG_6536


Střihy jsou rozkreslené, odpadá přenos na látku.

IMG_6542

monster panenka 5

monster panenka 2

 

A takhle to vypadalo u mne v dílně, když jsem dotáhla do úspěšného konce 4 různé monster panenky. Máte se na co těšit!

IMG_6294


V eshopu jsou k mání  ZDE.

monster panenka 4

IMG_6748

Zpět do obchodu