Jsem v Hračce!

Jeden z prvních rozhovorů o své práci, který jsem měla možnost poskytnout, byl pro Fler.cz zhruba před 15 lety. Tehdy jsem měla pouze 2 maličké dcery a šťastný vztah. Ale už tehdy jsem řekla něco, co se mi po letech plně potvrzuje: každý den začínám znovu. A taky, že by člověk neměl usnout na vavřínech

Hračce se věnuji 20 let, z toho posledních 9 let coby podnikající samoživitelka. A za celou tu dobu mě ten obor neomrzel. V začátcích jsem hladově nasávala všechny dostupné informace o hračce, což bylo v době předinternetové, kdy neexistovaly sociální sítě, dost složité a zdlouhavé. Když jsem poprvé na internetu objevila Sdružení pro hračku a hru a jejich projekt Správná hračka a pak jela v roce 2006 na Hračkobraní do Kamenice nad Lipou, byla jsem v sedmém nebi. V tom hravém prostředí jsem se cítila jako doma a ke všem těm profíkům hračkářům vzhlížela. A učila se od nich, jak se dělá správná hračka. Žádný ctrl na Pinterestu, ale přemýšlení nad hračkou jako chytrým objektem k rozvoji dítěte.

A teď listuji časopisem Hračka a čtu si dlouhý rozhovor se mnou a ohlížím se dozadu na těch uplynulých 20 let, které se tak podivuhodně šmodrchaly, že by moje fantazie na to nestačila. A jsem vděčná za vše, co mi život dal a vzal.

Tenhle rozhovor bylo takové pohlazení na duši, že mne dobilo baterky. Moc děkuji za zajímavé otázky, ze kterých byl cítit opravdový zájem o mou tvorbu. Bylo mi radostí a ctí.

h1


h2


h3


h4


A jaké současné hračkáře považuji osobně za zajímavé ke sledování i nakupování z pohledu inovativního přístupu ke hračce?

> Tereza Talichová ... tititi.cz

> Jana Nachlingerová ... JouJou

> Vojmír Křupka... MonTovárna

 

A pokud byste chtěli vědět, kdo další mě zaujal na české scéně, podívejte se do  blogu , kterému se sice poslední dobou moc nevěnuji kvůli nedostatku času, ale je v něm za posledních 10 let nastřádáno slušné množství hračkářů.


 

h6

 


Časopis Hračka je jediné tištěné médium u nás, které se specializuje na hračkářský obor. Dříve vycházelo pod názvem Svět hraček, od loňska vychází pod hlavičkou Sdružení pro hračku a hru. Přibližuje nové trendy na trhu, přístupy, technologie a hračkářské značky. Kdo chce být v oboru v obraze, je pro něj časopis nepostradatelným průvodcem. Více  ZDE .

Kam v létě s dětmi? Přece na Hračkobraní.

h8


Vyrábíte hračky a chtěli byste o nich dát vědět? Přihlaste je do soutěže Správná hračka!


h7

Každé číslo se věnuje skvělým výtvarníkům a zajímavým osobnostem z oboru. 

h5


h9

Zpět do obchodu