Wednesday do kapsy

Strčte malou Wednesday do kapsy! Aneb ušijte si kapesní talismánek pro radost. Zvládnou ji ušít i starší děti a můžete střih v obměnách použít vlastně na jakoukoliv jinou podobnou panenku. Když jí všijete poutko, může se proměnit v přívěsek.

IMG_2819

IMG_2829


 STŘIH si stáhněte  do pc a vytiskněte. Formát A4.

Postup je jednoduchý.

Budete potřebovat pleťovou látku na obličej a bílou na límeček, černou látku na šaty, šňůrku na končetiny (např. saténovou, kroucenou), černou přízi na vlasy a doplňky na dozdobení (korálky apod.). A také duté vlákno na výplň.

IMG_2894


Na látky si přeneste šablonu a vystřihněte 1 cm od čáry, vzniknou vám švové přídavky.

IMG_2896


Ušijte límeček. Po sešití zastřihněte špičky, aby se tam po obrácení látka nehrnula a v ostrém úhlu mezi límečky střihněte do švových přídavků. Opatrně, ať šev nepřestřihnete. Pak přišijte hlavu k tělu. U předního dílu nezapomeňte vložit límeček.

IMG_2898

IMG_2900


Šňůrku na ruce si střihněte delší, budete ji po ušití panenky zkracovat. Vložte si je na lícové straně ke značkám a oba díly k sobě přiložte lícem tak, aby k sobě dobře pasovaly v místě spojů u krku. Sešijte.

IMG_2902


Po sešití střihněte do švových přídavků v označených místech. Látka by se bez nástřihů po obrácení z rubu na líc stahovala.

IMG_2906


Obraťte z rubu na líc a tvar zevnitř hezky protáhněte. Pak panenku vyplňte dutým vláknem. 

IMG_2908


Nemáte-li duté vlákno, můžete použít měkké odstřižky třeba ze staré mikiny nebo deky, ale pozor, nesmí být barevné, jinak budou prosvítat srze látku hlavičky.

IMG_2909

Spodní okraj založte 1cm dovnitř, doprostřed vložte šňůrky na nohy (nemusíte je stříhat, stačí je pouze ohnout) a okraj pečlivě zašijte. Délku nožiček si upravte podle své potřeby.

IMG_2911


Připravte si oválky na nohy. Můžete je vystřihnout z filcu nebo koženky, materiálu, který se netřepí. Vložte vždy jeden díl pod konec šňůrky a jeden díl navrch a po obvodu sešijte. Můžete je sešít i v ruce. Můžete si nohy dozdobit třeba korálkem, ten je ale potřeba navléknout před šitím noh. 


IMG_2913


Ruce si zastřihněte, jak dlouhé je chcete mít a zakončete uzlíkem. Nebo je opět můžete obšít podobně jako nohy, případně navléknout korálek.

IMG_2915


Nakonec je potřeba přišít vlasy. Namotejte si přízi do svazečku a ten si ke hlavě přichyťte špendlíky na třech místech.

IMG_2916

IMG_2917


Pevně vlasy přišijte k hlavě. Panenku dokončete podle svého vkusu. Vyšijte nebo namalujte oči a pusu, spleťte copánky a dozdobte šaty knoflíky.

IMG_2921


Hotovo.


IMG_2864


S kým si Wednesday rozumí? S velkou Wednesday. Anebo s monster panenkou.

IMG_2813

Zpět do obchodu